(070) 427 2594 / 0641 220 794

Nurse@Home

Gevoel voor zorg

Algemeen

Nurse@home wil middels deze pagina informatie verstrekken over het PGB. Op deze pagina kunt u zowel algemene als actuele informatie vinden. Omdat er momenteel al genoeg veranderingen plaatsvinden op het gebied van PGB wil Nurse@home u hier graag over informeren en op de hoogte houden. Zoekt u nog meer informatie? Dan kunt u doorklikken naar wat handige links die Nurse@home voor u heeft geselecteerd.

PGB staat voor PersoonsGebonden Budget. Als u zorg nodig heeft kunt u in aanmerking komen voor het PGB. Het is een budget waarmee u zelf uw zorgverleners in kan huren of hulpmiddelen aan kan schaffen. Binnen het PGB zijn twee soorten te onderscheiden:

  • PGB-AWBZ. Het PGB wat van hieruit wordt verstrekt wordt gefinancierd door de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten. Hieronder vallen: verpleging, verzorging, begeleiding en tijdelijk verblijf.
  • PGB-WMO. Het PGB wat hieruit wordt verstrekt wordt gefinancierd door het zorgloket van de gemeente. Hieronder vallen; huishoudelijke hulp, hulpmiddelen en voorzieningen.

Wanneer u denkt in aanmerking komt voor het PGB, komt u terecht bij het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Het CIZ is een onafhankelijke organisatie die de zorg indiceert en hiermee de hoogte van uw PGB bepaalt. Het CIZ levert geen zorg maar neemt alleen een indicatiebesluit. Nurse@home kan u bij de aanvraag helpen.

Momenteel vinden er grote discussies plaats aangaande het PGB, Nurse@home wil benadrukken dat er mogelijkheden zijn en blijven om in aanmerking te komen voor het PGB, laat u zich niet afschrikken door alle berichtgeving! Bovendien worden de eventuele veranderingen pas in 2014 doorgevoerd. Voor actuele ontwikkelingen kunt u kijken op onze pagina met actuale ontwikkelingen.

Nurse@home kan u ten alle tijden informatie verstrekken aangaande het PGB, u kunt altijd geheel vrijblijvend contact met ons opnemen voor meer uitleg. Zodat we samen kunnen zoeken naar de voor u meest gepaste oplossing met de zorg die Nurse@home aanbiedt.

Tot slot geeft Nurse@home u graag enkele interessante links die u nog meer informatie kunnen verstrekken over het PGB:

  • www.pgb.nl De belangenvereniging voor iedereen met een PGB
  • www.pgbplein.nl een digitale ontmoetingsplaats voor iedereen met een PGB
  • www.rijksoverheid.nl
  • www.regelhulp.nl wegwijzer van de overheid bij de aanvraag van zorg
  • www.ciz.nl

Terug naar boven